Pune punctul pe i

In metrou


Pana in toamna aceasta, nu mergeam cu metroul decat foarte rar, cand aveam de parcurs un drum lung. Acum, odata cu inceperea anului universitar, merg de cel putin 2 ori pe zi cu metroul. E mai liniste decat in tramvaie sau autobuze si ma refer strict la oameni, nu la zgomotul provocat de metrou dpdv tehnic. Cei care vorbesc foarte tare sunt copiii mici, dar bineinteles ca ei nu-i pot deranja decat pe paranoici sau pe calatorii foarte obositi. Dar ce mi-a atras atentia in ultima vreme? Comportamentul neadecvat al grupurilor de baieti “smecheri” care se cred foarte interesanti avand subiecte de discutie puerile, total neinteresante si de-a dreptul iritante, vorbind cu voce tare. Spre exemplu, in ultima saptamana am vazut de 4 ori reproducerea cunoscutei secvente din reportajul cu perversul de pe Targu Ocna. 😐 Groaznic. Incredibil cum un numar atat de mare de romani sunt atrasi de prostie, incultura, analfabetism, iar presa accepta si promoveaza acest lucru.

 

Dar de ce nimeni nu face nimic? Calatorii cu capul pe umeri stiu ca nu are rost sa-i bage in seama pe acesti indivizi si sa le spuna “Vorbiti, va rog, mai incet!”, spre exemplu. Pentru ca nu ar avea niciun rezultat. Dar paza metroului este pusa de forma acolo? Se pare ca da, atata timp cat linistea este tulburata de specimene care nu se feresc nici sa injure sau sa foloseasca anumite cuvinte (vulgare) in prezenta celorlalti calatori, in prezenta batranilor si a copiilor. Am privit cu tristete scena cand o fetita de 4-5 ani se uita la fel de trista ca si mine la niste pusti de liceu care foloseau un limbaj teribil, de nedescris. Acea fetita dadea din cap (in semn ca “nu”) si dezaproba tacut comportamentul acestora, parca gandind “Saracii…” sau “Ce oameni…!”. Trist!

Advertisements

Comments on: "In metrou" (2)

  1. sunt complet de acord cu tine,eu nu suport persoanele care ajung vedete prin “prostie, incultura, analfabetism,” .si ne mai miram de ce toate tarile straine au o impresie proasta despre noi,noi ne vaitam pe de-o parte ca suntem priviti cum suntem iar pe de alta toate specimenele sunt promovate de televiziune ,presa etc. am ajuns la concluzia ca la adevaratele valori mai rau le dau in cap ,fara sa ii ajute,mai mult incercand sa ii incurce iar asa zisele vedete sunt promovate

    bravo ,minte sanatoasa !

    • Andumy,

      Sunt persoane care “se chinuie” sa fie vedete si nu reusesc. Sunt persoane care intr-adevar au ce arata, ce demonstra, dar nu le este permis acest lucru. Pe de alta parte, nu trebuie sa judecam televiziunea la modul general, deoarece sunt producatori care cauta rating in emisiunile si programele TV pe care le promoveaza, dar sunt si adevaratii producatori TV, care cauta calitatea in continut. Cat despre aceste epave ale publicitatii contemporane, totul se rezuma la “a face ceva” sau la “a ignora”. Daca alegem prima varianta, da, suntem buni si demonstram interes fata de adevaratele valori morale si fata de tara noastra, care nu este asa cum trebuie, asa cum vrem noi. Dar nici “a face ceva” nu este in regula, pentru ca, de cele mai multe ori, pierdem timpul si ne agitam degeaba. Rezulta ca “a ignora” este cea mai buna solutie, astfel ne pastram calmul si sanatatea mintala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: