Pune punctul pe i

Oameni. Momente. Emotii


Miercuri, 26 ianuarie, studentii in anul II ai Facultatii de Teatru (Univ. Spiru Haret) au sustinut examenul la Actorie. Inca de cand am intrat in sala, nu am putut sa nu remarc cat suflet a pus prof. coord. Jeannine Stavarache in acest spectacol. Discutiile cu studentii, atentia dumneaei la cele mai mici detalii, de la cele artistice, pana la cele tehnice, implicarea in proiect au nuantat acest eveniment care s-a incheiat cu aplauze calduroase.

Totusi, acest spectacol nu ar fi ajuns la un asemenea nivel fara participarea unor studenti care s-au implicat activ in proiect. Iar cand implicarea este activa, nu numai mintea lucreaza, ci si emotiile sunt investite in acel moment. Tematica examenului a fost Shakespeare, bucati din multele lui scrieri dramatice. Spectacolul a inceput dragut, cu un Prolog, cateva secvente din Shakespeare. S-a putut observa, fara un studiu intens, cine a fost si cine nu (prea) a fost la repetitii. Punctul culminant al spectacolului a fost o secventa mai lunga din Richard III. Un adevarat cutremur a fost intrarea in scena a Ioanei Picos, in rolul Lady Anne Neville. Interpretarea artistica desavarsita mi-a captivat atentia intr-un mod cum, de mult timp, un spectacol sau un personaj nu a facut-o. Lacrimile Ioanei, care au izvorat din suflet, nevrand sa se mai opreasca, emotiile transmise, incarcarea din replicile ei, detasarea completa de realitate si implicarea activa, trairea cu totul a personajului m-au facut sa ma topesc repede si ametitor, astfel incat nu mai vedeam mediul inconjurator, sala, publicul si celelalte scaune, ci doar pe ea, “ecranul”, scena, reusind sa evadez si eu din universul realitatii noastre, care a devenit neinteresant si indiferent, devenind eu insumi un partas al magiei lui Shakespeare, cu ale carui secvente dramatice a continuat spectacolul. Impreuna cu colegii ei, a dat viata acestui spectacol prin care avea sa demonstreze cunostinele dobandite in domeniul Artele spectacolului: actorie. Daca a reusit sau nu, ramane la aprecierea examinatorilor.

Ii multumesc, pe aceasta cale, din nou, Ioanei, pentru emotiile pe care l-au trezit in sufletul meu si pentru modul minunat in care mi-a infrumusetat ziua. Bucura-ne in continuare cu talentul tau. Iti multumesc! 🙂

Ioana Alexandra Picos

 

Pe Ioana Picos o puteti urmari in Iubire si Onoare (regia Iura Luncasu, producator MediaPro Pictures), de luni pana joi, orele 20:30 (AcasaTV), interpretand-o pe Aziza el Batram.

Comments on: "Oameni. Momente. Emotii" (3)

  1. […] Pareri – Examen Shakespeare […]

  2. Ma bucura enorm sa vad ca ceea ce fac este apreciat si ca reusesc sa ating o particica mica din sufletul oamenilor. Este ceva magic!

    http://kiraarik.wordpress.com/2011/01/27/coplesitor/

    • Sunt lucruri pentru descrierea carora nu gasim cuvintele potrivite sau nu avem suficienta rabdare sa le cautam. Dar noi stim si simtim acel lucru. Si, pentru noi, e suficient! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: