Pune punctul pe i


Iata si rezultatele examenului de actorie al Ioanei Picos, la Facultatea de Teatru (Univ. Spiru Haret). A obtinut nota 10. Cand am aflat, am retrait frumosul moment si m-au cuprins o serie de emotii, una dupa alta. Intai: bucuria. Apoi, o liniste placuta combinata cu un sentiment de impacare, de multumire. Mi se parea normal, era de asteptat. Dar am stat cateva secunde si am reflectat. Nu cumva merita 11? Sau chiar mai mult! Pentru maximul interpretarii, pentru interpretare adevarata, pentru o Lady Anne si o Catarina reale!

In anul II, profesorii nostri au hotarat sa pregatim scene din opera lui Shakespeare. Astfel ca, eu am luat la pregatire doua roluri diferite ca linie. Primul rol a fost unul extraordinar de frumos si solicitant si anume Lady Anne Neville din piesa ’’Richard al III lea’’. Aceasta piesa este una de referinta si faptul ca m-am inhamat la o asemenea provocare a insemnat si promisiunea de a da tot ce am mai bun. Rolul este dramatic iar scena din examen una cu totul neobisnuita ca situatie si reactii. Sunt fericita ca mi s-a acordat increderea necesara pentru a realiza acest personaj si ma bucur pentru ca, spun profesorii mei, m-am ridicat la inaltimea asteptarilor, ba chiar le-am intrecut”, spune Ioana.

Dornica sa experimenteze roluri noi Ioana a intrat si in pielea unui personaj de alta factura, mai comica, Catarina din “Imblanzirea scorpiei”.“Am ales pentru aceasta scena, sa facem – eu si partenerul meu – teatru-dans si sa prezentam o varianta contemporana pe ritmuri de tango. A fost prima experienta de acest gen pentru mine si intr-adevar este alt sentiment atunci cand trebuie sa corelezi replicile cu dansul si sa ai reactii firesti dar totusi exact stabilite. Din fericire a iesit bine, spectatorii s-au bucurat de varianta propusa si au fost placut surprinsi sa vada un alt fel de punere in scena a “Imblanzirii scorpiei. Pot spune ca examenul a iesit mai bine decat speram, am reusit sa ma concentrez si rezultatele nu au intarziat sa apara, acestea materializandu-se intr-o nota de 10, motiv de mare bucurie atat pentru mine cat si pentru intreaga familie.” Sursa: http://www.acasatv.ro

 

Pe Ioana Picos o puteti urmari in Iubire si Onoare, de luni pana joi, la 20:30, Acasa, interpretand-o pe Aziza el Batram.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: