Pune punctul pe i

Povestea fluturelui


Daca ni s-ar permite sa ne traim viata fara a intalni obstacole, am fi limitati.
Nu am putea fi atat de puternici cum suntem.
Nu am putea zbura NICIODATA!

Efortul. Un cuvant care pare atat de greu pentru multi dintre noi. Un cuvant care exprima dificultate, responsabilitate. Dar efortul este un lucru placut. Ceea ce oamenii nu vad, in general, este faptul ca efortul depus pentru trecerea cu bine a obstacolelor este un lucru frumos! Efortul, daca implica o oboseala, fizica sau psihica, oboseala aceasta trebuie sa fie placuta. Analizand-o, vom intelege. Iar daca nu este placuta, inseamna ca depunem efort pentru ceva ce nu vrem cu adevarat. In ultimele zile, am depus efort intr-o situatie particulara. Un efort necesar pentru ca ceva sa se intample. Trebuie sa depunem efort pentru ca lucrurile pe care le dorim sa aiba loc! Trebuie sa luam atitudine si sa ne asumam responsabilitatea. Astfel, reflectand asupra intamplarilor recent desfasurate, mi-am amintit de o poveste pe care am citit-o demult. Poveste pe care v-o expun mai jos:

Intr-o zi, intr-un cocon a aparut o mica gaura; un om, care trecea din intamplare prin preajma, s-a oprit mai multe ore pentru a observa fluturele care se forta sa iasa prin aceasta gaura mica. Dupa multe incercari se parea ca fluturele a abandonat, si gaura ramasese la fel de mica. Parea ca fluturele a facut tot ce putea si nu mai era in stare de nimic altceva. Atunci omul a decis sa ajute fluturele: a luat un cutit si a deschis coconul. Fluturele a iesit imediat. Insa corpul fluturelui era slab si anemic; aripile sale erau putin dezvoltate si aproape ca nu se miscau.

Omul a continuat sa observe crezand ca dintr-un moment in altul aripile fluturelui se vor deschide si vor putea suporta greutatea fluturelui pentru ca acesta sa sa poata zbura. Acest lucru nu s-a intamplat! Fluturele si-a trait restul vietii tarandu-se pe pamant cu corpul sau slab si cu aripile chircite.

Nu a putut zbura NICIODATA!

Ceea ce omul, prin gestul sau de bunatate si prin intentia sa de a ajuta, nu a inteles, este ca trecerea prin gaura stramta a coconului era efortul necesar pentru ca fluturele sa trimita lichidul din corpul sau catre aripile sale pentru a putea zbura. Era chinul prin care viata il punea sa treaca pentru a putea creste si pentru a se dezvolta. Uneori, efortul este exact lucrul de care avem nevoie in viata.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: