Pune punctul pe i


In ultima perioada am primit foarte multe notificari cu privire la indisponibilitatea mea telefonica, fizica sau virtuala. Paradoxal, am primit si feedback din partea celor cu care lucrez cum ca as fi mult prea disponibil si implicat in anumite proiecte. Replici precum “nu mai stiam nimic de tine”, “n-am putut sa iau legatura cu tine”, “mai citeste si tu ziarele” (cand eram mirat la auzul unor stiri “celebre”) nu au intarziat sa apara. Am aflat ca Emil Boc si-a dat demisia la o saptamana dupa “eveniment”.

Da, dragii mei, sunt ocupat! Atat de ocupat incat nu am timp sa mananc sau sa dorm. Atat de ocupat incat ma uit la telefonul mobil si vad 28 apeluri ratate sau 57 sms necitite. Nu regret acestea, dar (* – continuare in subsol). Fac ceea ce imi place si ma bucur de implicarea unor oameni extraordinari. Iar acum, dupa aproximativ 50 de ore nedormite si poate trei saptamani de cand nu am mai publicat niciun articol in aceasta categorie, am deschis Google-ul. Fara sa stiu ce urmeaza sa caut. Dintr-una in alta, am gasit acest videoclip:

 

Paul Ardeleanu este fostul meu coleg de liceu. Va amintiti acest articol in care prezentam hobby-ul despre care vorbeste Paul? Sau acest articol publicat dupa al doilea concurs la care am participat? V-am povestit deja cum am adus in Colegiul National Iulia Hasdeu, pentru prima oara, un cub Rubik. Dorinta de a invata metoda de rezolvare s-a nascut imediat in sufletele colegilor mei. Paul este unul dintre primii care a invatat rezolvarea cubului Rubik cu perseverenta si entuziasm, poate ca este chiar colegul cu care m-am antrenat cel mai mult (concursuri in pauze si chiar in ore cu cronometrul iPhone-ului). Au trecut aproape 4 ani de cand am dus prima oara cubul in liceu. De-a lungul timpului, Paul a cautat si alte metode pe internet, si-a dezvoltat fingertrick-urile si si-a construit metoda proprie. Acum, dupa mult timp in care nu am pastrat legatura din pricina drumurilor diferite pe care am pornit, am aflat de pe site-ul lui oficial ca se ocupa cu public speaking. Stiam si pe-atunci ca tine discursuri si face prezentari, dar iata ca pasiunea lui a luat amploare in acest sens asa cum, mai mult ca sigur, au luat amploare pasiunilor tuturor celor care am format clasa XII D in managementul lui Gheorghe Stefanescu.

Recunosc, in videoclipul de mai sus, in discursul lui Paul, cuvinte pe care le rosteam zilnic celor pe care ii invatam cum sa rezolve cubul Rubik “aici trebuie muchia alb-verde” sau “centrele nu se schimba niciodata, ele sunt cele care dau culoarea fetei respective”, cuvinte care au fost duse mai departe colegilor colegilor mei, ei transmitand hobby-ul in mediul lor. Si daca am contribuit cu un graunte la un munte, in activitatea lui Paul, am o multumire sufleteasca enorma, pentru ca a legat activitatea lui, ceea ce il pasioneaza si il ambitioneaza sa se dezvolte, de un hobby pe care l-am dezvoltat impreuna.

*Dar nu cred ca atunci cand vrei sa iei legatura cu o persoana in anul 2012 ar putea fi vreo sansa sa nu reusesti. Exista telefoane, adrese de e-mail facute publice pe site-uri oficiale, pe site-uri de socializare etc. Am anuntat si in alte randuri: atunci cand nu pot fi contactat personal sau cand nu raspund la e-mail, motivul este ca nu am acces la e-mail sau internet, fiind intr-o zona fara semnal 3G – nicidecum altul (am auzit multe nascociri); asa ca folositi cu incredere: pr.artavi@gmail.com si veti primi garantat un raspuns. 🙂

Advertisements

Comments on: "Paul Ardeleanu, cubul Rubik si vorbirea in public" (3)

  1. […] Paul Ardeleanu, trainer in vorbire in public, pe care Blogul lui Tavi vi l-a mai prezentat si in alte randuri. Dupa ce a participat la un casting organizat de ARTAVI Production, Paul a acceptat cu bucurie […]

  2. Frumos articol. Multumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: