Pune punctul pe i


Am gresit crezand ca ii pot oferi unei alte persoane altceva decat ceea ce imi doresc mie insumi. Daca doresc sa experimentez starea de pace interioara, iubirea si iertarea, acestea trebuie sa fie singurele daruri pe care le daruiesc celorlalti oameni. Oferirea iubirii si a iertarii altor persoane in locul atacarii lor nu reprezinta un act de caritate din partea mea, ci singura modalitate prin care pot accepta iubirea pentru mine insumi. Am primit o lectie. Tot ce daruiesc, mie imi daruiesc! 

A darui inseamna a primi. Aceasta este legea Iubirii. Datorita acestei legi, ori de cate ori ne daruim iubirea altor persoane, noi avem de castigat. Si tot ceea ce daruim, primim in egala masura. Legea Iubirii are la baza principiul abundentei: iubirea ne umple in permanenta la capacitatea maxima, revarsandu-se in afara noastra. Rezerva nastra de iubire nu se epuizeaza niciodata. Atunci cand ne daruim neconditionat iubirea altor persoane, fara sa asteptam nimic in schimbul ei si fara sa avem asteptari,  iubirea din interiorul nostru se dilata, se amplifica si se uneste cu iubirea din interiorul altor oameni. In acest fel, daruind iubirea din noi, ea nu se diminueaza, ci creste. Astfel, toata lumea are de castigat.

Pe de alta parte, legea lumii exterioare afirma ca daca daruim ceva, noi avem de pierdut. Altfel spus, daca daruim ceva, noi nu mai dispunem de obiectul respectiv, deci suferim o pierdere. Legea lumii exterioare are la baza convingerea in raritate. Ea afirma ca noi nu putem fi niciodata cu adevarat satisfacuti, ca vom simti intotdeauna golul interior, oricat de mult am incerca sa il umplem prin cautarea iubirii si a pacii in formele lor exterioare pe care le consideram dezirabile. Problema este ca nimic din lumea exterioara nu ne poate satisface vreodata in totalitate si pe termen nedefinit. Potrivit legii lumii exterioare, noi cautam in permanenta, dar nu gasim niciodata. Din acest motiv, noi consideram adeseori ca bunastarea noastra launtrica s-a epuizat si ca ne aflam in nevoie. In aceste conditii, noi incercam sa ne implinim nevoile imaginare, folosindu-ne de ceilalti oameni.

De fiecare data cand ne asteptam ca alti oameni sa ne satisfaca dorintele, iar acestia ne dezamagesc (lucru inevitabil), noi experimentam o stare de tulburare si de agitatie interioara. Aceasta agitatie poate lua forma frustrarii, a dezamagirii, a maniei, depresiei sau bolii. In consecinta, noi ne simtim prinsi in capcana, limitati, respinsi sau atacati. Atunci cand ne simtim deprimati, neiubiti si goi in interior, adevarata solutie nu reprezinta gasirea unei persoane care sa ne ofere iubire. Dimpotriva, singurul lucru care ne poate ajuta intr-o asemenea situatie este iubirea acordata de noi insine unei alte persoane, neconditionat si fara niciun fel de asteptari. Oferind aceasta iubire unei persoane, noi ne-o oferim de fapt noua insine. de aceea, persoana careia i-o oferim nu ne datoreaza practic nimic in schimbul ei.

Viziunea distorsionata a lumii exterioare afirma ca nu poti simti iubirea din tine pana cand nu o primesti de la altcineva din afara. Legea iubirii este insa diferita de cea a lumii exterioare. Ea afirma ca iubirea este esenta ta si ca oferind iubire altor persoane, tu iti aduci aminte practic cine esti cu adevarat.

Tot ce daruiesc, mie imi daruiesc! 

Advertisements

Comments on: "Tot ce daruiesc, mie imi daruiesc!" (1)

  1. rogany said:

    Da,frumos… A darui inseamna a primi:*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: