Pune punctul pe i


Lumea pe care o percepem in jur si care pare atat de haotica ar putea fi consecinta unui sistem de convingeri care nu functioneaza corect. La baza acestuia sta ideea ca temerile din trecut se vor proiecta inclusiv asupra viitorului, fiind astfel o punte de legatura intre cele doua momente. Noi suntem atat de vulnerabili din cauza amintirilor noastre legate de teama si de durere. Acest sentiment al vulnerabilitatiine face sa ne dorim sa controlam si sa prezicem viitorul cu orice pret.

Sistemul nostru de convingeri porneste de la premisa ca maina apare in urma unui atac din exterior. In aceste conditii, el considera ca un contraatac este pe deplin justificat si ca noi suntem responsabili pentru a ne proteja singuri.

Daca dorim cu adevarat, noi ne putem schimba acest sistem de convingeri. In acest scop, noi trebuie sa ne reexaminam toate prezumtiile si valorile pe care le-am pretuit atat de mult pana acum, preluate din trecutul nostru. Altfel spus, noi trebuie sa renuntam la orice investitie in atasamentul fata de teama, de manie, de vinovatie si de durere. Noi trebuie sa renuntam complet la trecut si, odata cu el, la toate temerile pe care continuam sa le proiectam asupra prezentului si viitorului nostru. Sunt ferm hotarat sa vad altfel lucrurile! Asta inseamna, de fapt, ca m-am hotarat sa ma eliberez de trecut si de viitor, pentru a putea experimenta momentul prezent asa cum este el.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: