Pune punctul pe i

Ceai de merișor


 

Facem, adesea, conexiuni. Ne plimbam in parc cu o persoana si, cand mai trecem pe acolo, ne amintim de ea. Ascultam o melodie si gandul ne zboara la cine ne-a recomandat-o. Ni se pare ca simtim in aer parfumul cuiva si tresarim. Cele mai puternice conexiuni se bazeaza pe repetitie. Cand frecventam anume loc, cand lasam pe repeat o melodie, cand facem anumite lucruri periodic, poate chiar zilnic. Ajungem sa ne traim viata asa, plimbandu-ne pe strada si amintindu-ne, din clipa in clipa, de o persoana, de o intamplare, de o perioada.

 

Ce se intampla, insa, cand amintirea devine dureroasa? Atunci cand melodia pe care o asculti la radio iti aminteste de cineva care nu mai este parte din prezentul tau. Cand treci pe langa o strada care iti aminteste ca, intr-o seara, acolo s-a nascut un zambet. Cand intri intr-un local si iti sare in ochi exact masa la care ati stat ore in sir, in fiecare zi. Cum poate un lucru atat de frumos sa devina insuportabil de dureros? Melodia aceea care iti place, acea straduta linistita, acea masa retrasa, intima, acestea devin, brusc, izvor al durerii. Si ce se intampla cand nu ai gasit remediul?

 

Speranta este un lucru bun. Poate cel mai bun dintre toate. Gandul ca acel zambet se va intoarce, ca acea durere va disparea. Speranta este tot ce ne ramane. Credinta ca lucrurile se intampla asa cum trebuie sa se intample. Credem in speranta ca este panaceu, remediu universal. Dar, pana atunci, conexiunile dor. Si trebuie sa invatam sa traim cu ele, sa luam din ele tot ce este bun. Amintirea. Grija de a nu repeta o greseala. Atentia de a pretui fiecare lucru frumos in viata noastra. Sweet cranberry. Aroma unui ceai dureros de dulce. Dulce prin aroma, dureros prin amintire.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: