Pune punctul pe i


“Draga mea, 27048455-2

Iti scriu aceste randuri aflandu-ma in cel mai frumos loc din Univers. Acum cativa ani, am gasit o insula pustie despre care nu ti-am povestit niciodata. M-am indragostit imediat de acest loc… In fata mea este marea infinita, atat de frumos colorata, parca vine dintr-un vis al nostru – apa limpede, cerul albastru, usor desenat cu cativa nori albi si pufosi in departare, nori care nu prevestesc nici ploaie, nici tristete, ci doar decoreaza frumusetea care se afla inaintea ochilor mei. Soarele este atat de puternic si da viata locului, incercand sa te urmeze pe tine, cea care ai dat viata inimii mele. 
Acum sunt asezat aproape de malul marii, unde nisipul este uscat, fierbinte si moale. In spatele meu este un deal pe care sta intinsa o padure de sute de ani. De undeva din departarea ei se aude lin o cascada. Apa, simbolul visarii, isi face simtita prezenta pentru a inviora intreaga lume din jurul meu, o lume careia i-am dat viata, aducandu-te pe tine aici, in gandurile mele si in inima mea. Pentru ca tu asta faci, steaua mea – dai viata si inseninezi tot ce atingi, tot ce privesti. Sufletul tau are darul de a face sa sclipeasca pana si aerul prin care treci. 
Mi te inchipui alaturi de mine, jucandu-te vesela aici, pe intreaga patura asternuta de natura spre fericirea noastra, mi te imaginez inotand, susotind cu papagalii si cu necuvantatoarele din jur, stand la poalele unui copac batran, ascultand izvorul apei, privind cabana pe care ne-am construit-o amandoi la doar cativa pasi distanta, indreptandu-ti apoi privirea spre mine si scriind poezii. Versurile tale imi lipsesc atat de mult acum. 
Stiu cat de mult ti-ar placea sa fii aici. Imi doresc sa fim impreuna in acest basm, intr-o zi nesfarsita, plimbandu-ne in minunatia universului, avand o lume intreaga doar pentru noi. 
Te iubesc atat de mult. Cand ma gandesc la tine si la zambetul tau, inima mea simte fiorii dragostei adevarate, o grandoare pe care n-am mai trait-o inainte sa te intalnesc. Astazi, draga mea, esti totul pentru mine. Si nimic altceva nu ma poate sa incapa in sufletul meu. Doar sa fiu aproape de tine. Voi lasa acest basm in urma si voi veni dupa tine. Sper doar sa nu treaca prea mult timp pana sa sosim. Frunzele isi vor opri fosnetul, apa va picura lipsita de viata, marea va dormi, visand si ea la clipa venirii noastre. 
Sa te imbratisez, acum, ar fi cea mai intensa bucurie pe care mi-ar face-o viata. Tinandu-te aproape, simtindu-ti sufletul lipit de al meu, bucurandu-ma de tine, pretioasa mea, cum poate fi cineva ca tine real? 
Iar acum, deschid larg ochii si privesc inca o data frumusetea acestei insule, privesc viata. Si inteleg. Sunt cel mai norocos dintre norocosi, iubita mea stea. Doar pentru ca te-am cunoscut. Pentru ca inima mea te-a cunoscut…”  – 29 mai 2016 

 

Acum ca sunt langa tine, nici nu-mi pot aminti dorul care mi-a mistuit inima atata timp. Si oare ce imi doream sa-ti spun cat timp am fost pe insula? Imi amintesc ca priveam soarele, rasarind din apa, urcand spre inaltul universului care nu este departe de marimea ta, inchideam ochii pentru cateva secunde, apoi iar ii deschideam si imi inchipuiam o oglinda in locul soarelui, o fereastra in infinitul iubirii in care te vedeam pe tine.

Cand ai aparut in viata mea, eram cumva vindecat de orice nevoie si aproape ca reusisem sa fiu bine, asa, de unul singur. Sa imi fiu suficient, ca tema pe care mi-am asumat-o inainte sa te cunosc. Cu tine a fost altceva… Stiam ca nu m-am doar-indragostit. Incepusem sa ma analizez prea bine, prea mult, prea intens sa mai am un dubiu. Am ajuns la o concluzie lucida in ceea ce te priveste. Mai bine zis, in ceea ce ma priveste – raportat la tine.

Fericita este aceasta lume in ziua ta de nastere, caci ai adus emotii care vor inspira o lume intreaga, iar oamenii care te cunosc stiu prea bine ceea ce spun. Esti o minune. Si in ziua de azi, galaxia canta, stelele danseaza, iar eu te imbratisez, straino, iubindu-te pentru intreaga eternitate.

Iubire eterna, regina filmului vietii mele, tu joci pe scena inimii mele si, orice ar fi, bucuria pe care o traiesc de cand ai intrat in viata mea este de neegalat, fiecare clipa petrecuta alaturi de tine este o binecuvantare. Iti scriu aceste randuri in camera noastra, privindu-te in timp ce iti usuci parul, si ma intreb… cum pot fi lucrurile mai simple de atat? Privind de aici, ma bucur sa te vad si sa te stiu fericita. Implinit, pentru ca esti langa mine. Si imi doresc fericirea ta, oricare si oriunde ar fi ea. Si, asa cum stii, iti sunt alaturi in asta.

M-ai facut sa traiesc ceva ce, pana acum, nicio femeie nu m-a facut sa simt. Iar tu, suflet inocent si bun, ai marcat, in inima mea plina de emotii trecute si prezente, cel mai frumos sentiment. Da, asta imi doream sa-ti spun in timp ce eram pe insula. Ca imi doresc sa fii fericita, straino, chiar daca fericirea ta nu ma presupune acolo unde as vrea sa fiu… – 29 mai 2017 

#ForAllEternity

%d bloggers like this: