Pune punctul pe i

Despre


Scriitor, regizor, impresar, producator de film si specialist in comunicare, Octavian Finaru a debutat in 2010, cu romanul Grigore: “Inca de cand am scris primele randuri, scopul acestui proiect a fost ecranizarea – Romania are nevoie de un asemenea film” – Asa a inceput activitatea independenta in film si teatru, sub care activeaza din 2011: a regizat mai multe piese de teatru si a initiat tinerii actori in teatrul-forum – concept brazilian infiintat de Augusto Boal, organizand workshop-uri si regizand spectacolele Primul pas!


A scris si regizat seria de spectacole de teatru Primul pas!, tot in productie proprie, spectacole care s-au jucat timp de 3 stagiuni (2011-2014) in Bucuresti. 


Dupa ce a fondat propria companie de productie de film si televiziune, ARTAVI Production, Octavian a decis sa-si dezvolte cunostintele dobandite pe cale empirica, de-a lungul anilor, in publicitate. A organizat evenimente si a coordonat campanii de publicitate pentru mai multe branduri din centrele comerciale din Bucuresti, apartinand marilor companii din Europa si Statele Unite ale Americii.


A scris mai multe scenarii de film, urmand sa intre in acest an in cinematografe cu primul lui film de lungmetraj. Este regizorul music-video-urilor just A letter si The sacrifice of a forbidden love, produse in 2017, inspirate din povestile cartilor lui. Pregatind aparitia unui proiect gigantic precum primul roman-scrisoare, Octavian a lansat in 2013 cartea In inima scenaristului, avand ca subiect principal relatia dintre scenarist si personaje. In 2014 a fondat SDPASScoala de Dezvoltare Personala prin Artele Spectacolului, observand nevoia acestor cursuri si programe in societate: “In fiecare colt al Romaniei exista tineri talentati pe care ne dorim sa ii dezvoltam personal, emotional, cultural si, in cele din urma, spiritual”.
A revenit in televiziune dezvoltand in mediul audiovizual un nou format de emisiune pentru posturile TV din Europa Centrala si de Est, iar in 2016 a continuat activitatea in domeniul publicistic cu romanele Atmosfera si Semineul, care vor fi disponibile dupa lansarea romanului A, eveniment care marcheaza deschiderea librariei personale a autorului.


In prezent, Octavian se concentreaza in doua directii: dezvoltarea proiectelor de carte si film pe care le desfasoara si productia de materiale audiovizuale de publicitate pentru marile companii. “Intr-o epoca in care publicitatea poate fi mai importanta decat produsul in sine, ceea ce poate oferi compania mea va aduce valoare si vizibilitate brandurilor puternice.”


Voi reusi prin mine insumi! este motto-ul lui Octavian, acesta lucrand la foc continuu pentru a realiza proiecte artistice si sociale deosebite in domeniile publicistic, cinematografic, audiovizual si al artelor spectacolului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: